top of page

historia

Rosel Heim syntyi vuonna 1902 pienessä eteläsaksalaisessa Archenin kaupungissa.
Hänen isänsä oli erikoistunut luontaislääketieteeseen. Hän opetti tytärtään rakastamaan ja kunnioittamaan luontoa sekä hyödyntämään sitä. Hän opetti myös, että uteliaisuus, kärsivällisyys ja tarkkaavaisuus ovat tarpeellisia ”luonnontieteelliselle” työskentelylle. Rosel yritti jo nuorena soveltaa isänsä oppeja ja hyödyntää kasvien parantavia vaikutuksia salvoissa ja voiteissa.

Vuodesta 1920 lähtien hän oli intensiivisesti tekemisissä kosmetiikan kanssa. Hän kävi kouluja niin Lontoossa, Münchenissä, Wienissä kuin Berliinissäkin. Berliinissä häntä opetti Elise Bock, joka siihen aikaan oli ensimmäinen saksalainen kosmetologi, joka valmisti ja myi tuotteita kosmetologeille. Häneltä Rosel Heim oppi tarpeelliset tiedot ja taidot, jotta hän pystyi valmistamaan omia tuotteitaan.

Vuonna 1935 Rosel Heim esitteli ensimmäisen oman ihonhoito-ohjelmansa. Rosel Heim kehitti yhdessä müncheniläisen dermatologi Streibelin kanssa kasvonaamion, joka teki hänestä kansainvälisesti tunnetun etenkin elokuvapiireissä.

Suosionsa myötä hän avasi ensin Baden-Badeniin, sitten Stuttgartiin oman kosmetiikkainstituuttinsa ja alkoi myydä valmisteitaan tuotenimellä ”Rosel Heim”. Vuonna 1949 hän lisensoi reseptinsä ja nimensä Walter Friedmannille, joka vei tuotteet menestyksekkäästi markkinoille maailmanlaajuisesti. Tämän jälkeen hän pystyi seuraavina vuosina keskittymään tutkimukseen ja jatkokoulutukseen kosmetiikan alalla.

Vuonna 1951 hän perusti kollegoidensa kanssa Saksan kosmetologien ammattijärjestön ja hänestä tuli sen ensimmäinen puheenjohtaja. Järjestön tavoitteena oli työstää ohjeistuksia kosmetiikkakoulutusta varten. Hän toi lisäksi innokkaasti kosmetiikkaa suuren yleisön tietoisuuteen. Useissa lehtiartikkeleissa, haastatteluissa ja esitelmissä hän kertoi kosmetiikastaan. Tänä aikana hänen tyttärensä Anemone ja Rosemarie ottivat enemmän vastuuta opetuksen ja tutkimuksen saralla.

”Rosel Heim - Kosmetik” -firman taloudellinen menestys mahdollisti kosmetiikan aatteellisen rakennustyön, mutta näytti pian myös varjopuolensa: ajan myötä tuotteita alettiin myydä myös tavarataloissa ja suoramyynnissä. Kosmetiikasta tuli perushyödyke.
Perhe tuli valitettavan tietoiseksi siitä, että tämä ei sopinut yhteen sen alkuperäisen ajatuksen kanssa, että kosmetiikka perustuisi tieteeseen ja olisi yksilöllistä. Uusi alku alkoi käydä väistämättömäksi ”Rosel Heimille”.

Samalla varttui neljäs sukupolvi kosmetiikan parissa. Perhe työsti kosmetiikkakonseptia, joka perustui luonnon säätelyperiaatteille. Se yhdessä kosmetologin osaamisen kanssa mahdollisti yksilöllisen kosmetiikan. Syntyi Rosel Heim nature+science regulatiivinen ihoterapia.

bottom of page